Overzicht van de tandenrager (2024)

Tijdens het tandenpoetsen verwijder je voornamelijk tandplak dat zich heeft opgebouwd op je tanden. Maar de bacteriën die zich hebben genesteld tussen je tanden en kiezen worden niet opgepakt door de dikke borstelharen. Met een tandenrager kun je deze bacteriën verwijderen tussen tanden en kiezen. Er bestaat een groot assortiment aan ragers, verschillende soorten, kleuren en groottes. Maar wanneer moet je een tandenrager gebruiken, en waarom? En welke tandenragers heb je dan nodig? We lichten het graag toe in Kiesrijk’s keuzehulp voor tandenragers.

Voorkom mondproblemen met een tandenrager

Je zal je wellicht afvragen waarom je tandenragers moet gebruiken? Iedere dag vormt er tandplak op je tanden. Dit is een soort dun witgelig laagje wat grotendeels uit bacteriën bestaat. Als je tandplak niet verwijdert dan wordt je tandglazuur aangetast wat zorgt voor gaatjes. Tevens zorgen de bacteriën voor ontstoken tandvlees dat er opgezwollen en rood uitziet, of zelfs kan gaan bloeden. Door de tandenrager te gebruiken verwijder je dus tandplak en kan je ontstoken tandvlees voorkomen.

Tandplak verwijderen
Als je tandplak niet wegpoetst, dan verkalkt dit tot tandsteen. Tandsteen kan je niet zelf verwijderen en moet vaak door een tandarts verwijderd worden. Nieuw tandplak blijft sneller kleven aan tandsteen, waardoor meer bacteriën in de mond achterblijven wat het tandglazuur verder aantast en ervoor zorgt dat het tandvlees ontsteekt.

Voorkom een tandvleesontsteking
Tandvleesontsteking is heel makkelijk te voorkomen door een goede mondhygiëne bij te houden. Door iedere dag tweemaal twee minuten je tanden te poetsen, verwijder je tandplak van de tanden. Maar de dikke borstelharen van een tandenborstel kunnen niet tussen je tanden komen, waar ook bacteriën blijven zitten. Het is daarom belangrijk om ook tussen tanden en kiezen schoon te maken. Dit kan met de tandenrager, tandenstokers of flosdraad. Voor grotere ruimtes tussen tanden en kiezen zijn ragers de meest gekozen optie. Bovendien zijn tandenragers duurzamer dan tandenstokers of flosdraad. Je kunt de tandenrager namelijk langer gebruiken dan tandenstokers of flosdraad.

Wanneer moet je een tandenrager gebruiken?

Voor een gezonde mond en een gezond lichaam is het belangrijk om regelmatig tandenragers te gebruiken. Om ervoor te zorgen dat er geen schadelijke bacteriën in de mond blijven zitten na het poetsen moet je iedere dag minstens één keer een rager gebruiken, maar het beste is om na iedere poetsbeurt een tandenrager te gebruiken.

Tandenrager gebruiken na een operatie
Na een operatie of andere mondingreep is een goede mondverzorging noodzakelijk voor een vlot herstel. De eerste dag na een operatie of ingreep is poetsen vaak nog niet mogelijk. Maar zodra dit wel weer kan is het belangrijk om ook tandenragers te gebruiken om de ruimtes tussen de tanden en kiezen te reinigen.

Tandenrager gebruiken bij beugels, kronen, bruggen of implantaten
Als je een beugel draagt dan is het ontzettend belangrijk om goed voor je tanden te zorgen. Door de beugel heb je namelijk meer kans op verkleuringen en gaatjes. Door goed je tanden en beugel te poetsen kan je gaatjes en verkleuringen voorkomen. Het is vaak lastig met een beugel om onder de draden van de beugel te komen met een tandenborstel. De borstelharen van een tandenrager zijn een stuk fijner dan die van een tandenborstel en kunnen hierdoor wel goed tussen de tanden en de beugeldraden schoonmaken. Dit principe geldt natuurlijk ook voor mensen met kronen, bruggen of implantaten.

Welke tandenrager heb je nodig?

Nu je weet waarom en wanneer je tandenragers moet gebruiken zal je je wellicht afvragen welke tandenrager je dan nodig hebt. Er zijn ontzettend veel soorten en maten ragers waar je uit kunt kiezen.

Er zijn ontzettend veel verschillende merken die ragers produceren en welk merk het beste werkt voor jou is een kwestie van uitproberen. Meestal raden tandartsen of mondhygiënisten een bepaald merk aan, maar natuurlijk ben je vrij om zelf een merk te kiezen wat bij jou past. De bestverkochte ragers zijn TePe ragers en Interprox ragers. Verder hebben wij tandenragers van de merken Lactona ragers, GUM ragers, Piksters ragers en Curaprox ragers.

Verschillende soorten tandenragers
De meeste merken bieden verschillende soorten tandenragers aan. De meest voorkomende soorten ragers zijn:

  • Standaard tandenragers (recht)
  • Tandenragers met hoek (90 graden hoek)
  • Conische tandenrager (taps toelopend; meerdere maten in één)
  • Ragers met siliconen borsteltjes (rubberen tips)

Verschillende maten tandenrager
Ondervinden welke soort ragers je nodig hebt is een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar de juiste maat vinden is iets ingewikkelder. De juiste maat tandenragers beweeg je gemakkelijk heen en weer tussen je tanden. Moet je te veel kracht zetten om de rager tussen je tanden te duwen? Dan heb je een te grote maat. Als je geen weerstand voelt en het heen en weer bewegen van de tandenrager te makkelijk gaat dan is de maat te klein.

De maten zijn bij ieder merk net iets anders en iedere maat heeft een andere kleur, de verschillende merken kan je onderling niet vergelijken want kleuren en maten komen vaak niet overeen. De kleinste ragers hebben vaak een roze kleur en de grootste ragers een zwarte kleur maar dit is niet altijd het geval. Doordat de kleuren niet bij ieder merk overeen komen is het belangrijk om altijd goed te kijken naar de maattabel die bij het merk hoort.

Vaak worden er drie verschillende maten aangegeven:

  • Draaddikte: hoe breed de draad is waardoor de borstelharen geregen worden. Vaak geldt dat hoe breder de borstel moet zijn, des te breder de draad wordt aangezien deze de borstelharen moet ondersteunen.
  • Borsteldikte: de borsteldikte is het belangrijkste om rekening mee te houden. Dit is de breedte van de rager. Als deze te klein of te groot is, zal de rager niet doeltreffend zijn. Er wordt in millimeters berekend of in maten zoals bij kledingmaten (XS, S, M en L).
  • Interdentale ruimte of PHD (Passage Hole Diameter): de minimale ruimte waartussen de interdentale rager gestoken kan worden. Je tandarts of mondhygiëniste kan je de PHD geven die jouw tanden hebben, zodat je de juiste maat rager op kunt zoeken.

Standaard tandenragers

Standaard tandenragers zijn ragers die een recht handvat hebben. Dit zijn houdertjes met een ijzeren draadje waar nylon borstelhaartjes doorheen zijn geregen. De nylon borstelhaartjes hebben één maat borsteldikte over de gehele lengte van de rager. De standaard tandenrager is voor iedereen geschikt, omdat ze van hele kleine maten tot hele grote maten gaan. Er zijn verschillende merken die standaard tandenragers in het assortiment hebben, waaronder onze bestverkochte TePe ragers en Interprox ragers. Ook lichten wij het volledige assortiment aan standaard tandenragers van de merken Lactona tandenragers en GUM tandenragers toe in aparte tabellen.

TePe ragers
Tepe ragers met een recht handvat zijn er in twee verschillende soorten: TePe Original en TePe Extra Soft. Beide bevatten een gebruiksvriendelijk handvat wat gemaakt is om gemakkelijk het gebit te reinigen. De dop van TePe ragers kan gebruikt worden ter bescherming van de borstel maar ook om het handvat te verlengen. De Tepe Extra Soft tandenrager is gemaakt met zachtere borstelharen dan die van de Tepe Original tandenrager. Hierdoor zijn deze zachter en milder voor het gebit.

Tepe standaard tandenragers

Handvat Kleur

Draaddikte (mm)

Borsteldikte(mm)

Iso Grootte

TePe Tandenrager Origineel Roze

bbb

0.4 mm

1.9 mm

TePe Tandenrager Origineel Oranje

bbb

0.45 mm

2.0 mm

1

Tepe Tandenrager Origineel Rood

bbb

0.5 mm

2.4 mm

2

TePe Tandenrager origineel Blauw

bbb

0.6 mm

3.0 mm

3

TePe Tandenrager Origineel Geel

bbb

0.7 mm

3.5 mm

4

TePe Tandenrager Origineel Groen

bbb

0.8 mm

5.3 mm

5

TePe Tandenrager Origineel Lila

bbb

1.1 mm

6.0 mm

6

Tepe Tandenrager Origineel Grijs

bbb

1.3 mm

9.0 mm

7

TePe Tandenrager Origineel Zwart

bbb

1.5 mm

11.0 mm

8

Tepe Extra Soft tandenragers

Handvat Kleur

Draaddikte (mm)

Borsteldikte(mm)

ISO Grootte

TePe Tandenrager Extra Soft Lichtoranje

bbb

0.45 mm

2.0 mm

1

Tepe Tandenrager Extra Soft Lichtrood

bbb

0.5 mm

2.4 mm

2

TePe Tandenrager Extra Soft Lichtblauw

bbb

0.6 mm

3.0 mm

3

TePe Tandenrager Extra Soft Lichtgeel

bbb

0.7 mm

3.5 mm

4

TePe Tandenrager Extra Soft Lichtgroen

bbb

0.8 mm

5.3 mm

5

TePe Tandenrager Extra Soft Lichtlila

bbb

1.1 mm

6.0 mm

6

Interprox Premium ragers
De Interprox Premium ragers zijn erg fijn doordat ze flexibel zijn. Interprox Premium ragers zijn rechte ragers, zeer buigbaar en met een extra lange hals. Geen enkele ruimte in het gebit heeft nog verborgen etensresten voor jou! De tandenrager heeft een gecoate draad, waardoor ze extra duurzaam is en je de rager langer kan gebruiken.

Interprox Premium

Handvat Kleur

ø Draad met filamenten

ø Interdentale ruimte (PHD*)

ø Borsteldikte

Interprox Premium Nano

bbb

0.38 mm

0.6 mm

1.9 mm

Interprox Premium Super Micro

bbb

0.5 mm

0.7 mm

2 mm

Interprox Premium Micro

bbb

0.56 mm

0.9 mm

2.4 mm

Interprox Premium Mini

bbb

0.7 mm

1.1 mm

3 mm

Interprox Premium Mini Conical

bbb

0.6 mm

1 mm

2 - 4 mm

Interprox Premium Conical

bbb

0.8 mm

1.3 mm

3.5 - 6 mm

Interprox Premium Cylindrical

bbb

0.8 mm

1.3 mm

3.5 mm

Interprox Premium Maxi

bbb

0.94 mm

2.2 mm

6 mm

Lactona ragers
De Lactona ragers zijn er in twee verschillende soorten: Lactona standaard tandenragers en Lactona Easygrip tandenragers. De Lactona standaard tandenrager komt als individuele ragers zonder plastic houder. De plastic houder kan los bijbesteld worden en de ragers worden hier in geplaatst. Deze zijn dus duurzamer omdat de plastic houder hergebruikt wordt. De Lactona Easygrip tandenragers zijn al voorzien van een handige grip waardoor je ergonomisch je gebit kunt reinigen. We hebben de volgende Lactona ragers:

Lactona standaard tandenragers

Handvat Kleur

ø Draad met filamenten

ø Interdentale ruimte

ø Borsteldikte

Lactona XXX-Small Zilver

bbb

0.51 mm

XXXS

2 mm

Lactona XX-Small Short Geel

Lactona XX-Small Long Geel

bbb

0.54 mm

XXS

2.5 mm

Lactona X-Small Rood

bbb

0.63 mm

XS

3.1 mm

Lactona Small Groen

bbb

0.63 mm

S

4 mm

Lactona Medium Blauw

bbb

0.72 mm

M

5 mm

Lactona Large/Medium Zwart

bbb

0.81 mm

L/M

6.5 mm

Lactona Large Paars

bbb

0.99 mm

L

8 mm

Lactona X-Large Transparant

bbb

0.99 mm

XL

10 mm

Lactona XX-Large Donkerrood

bbb

0.99 mm

XXL

12 mm

Lactona Easygrip tandenragers

Handvat Kleur

ø Draad met filamenten

ø Interdentale ruimte

ø Borsteldikte

Lactona Easygrip XXX-Small Grijs

bbb

0.54 mm

XXXS

2 mm

Lactona Easygrip XX-Small Geel

bbb

0.54 mm

XXS

2.5 mm

Lactona Easygrip X-Small Rood

bbb

0.63 mm

XS

3.1 mm

Lactona Easygrip Small Groen

bbb

0.63 mm

S

4 mm

Lactona Easygrip Medium Lichtblauw

bbb

0.72 mm

M

5 mm

GUM ragers
De GUM Travler ragers zijn erg effectief in het verwijderen van tandplak en etensresten tussen tanden en kiezen. Deze tandenrager is erg compact en buigzaam, waardoor ze voor het gehele gebit ingezet kan worden. Dankzij de buigbare nek en een comfortabel anti-slip handvat zijn deze tandenragers extra comfortabel.

GUM Trav-ler Ragers

Handvat Kleur

ø Interdentale ruimte (PHD*)

ø Borsteldikte

GUM Trav-ler Lila

bbb

0.6 mm

1.6 mm

GUM Trav-ler Rood

bbb

0.8 mm

1.8 mm

GUM Trav-ler Oranje

bbb

0.9 mm

2.2 mm

GUM Trav-ler Groen

bbb

1.1 mm

2.2 - 3.7 mm

GUM Trav-ler Paars

bbb

1.2 mm

2.9 mm

GUM Trav-er Geel

bbb

1.3 mm

2.9 - 4.8 mm

GUM Trav-ler Roze

bbb

1.4 mm

3.4 mm

GUM Trav-ler Blauw

bbb

1.6 mm

3.4 - 6.4 mm

GUM Trav-ler Grijs

bbb

2 mm

7.2 mm

Tandenrager met een hoek

Gehoekte tandenragers staan in een hoek van 90 graden in plaats van recht zoals alle standaard ragers. Doordat deze tandenragers een hoek van 90 graden en een langer handvat hebben zijn deze ragers makkelijker te gebruiken achterin het gebit tussen kiezen. Met gehoekte ragers heb je meer bewegingsvrijheid in de mond en kan je makkelijker je gebit reinigen.

Niet ieder merk heeft een tandenrager met een hoek in het assortiment. Daarom hebben we een handige tabel gemaakt met een overzicht van alle gehoekte ragers die van verschillende merken beschikbaar zijn:

  • TePe Angle tandenragers
  • Interprox Plus tandenragers
  • GUM Bi-Directions (de rager kan verplaatst worden en zowel recht als in een hoek van 90ºgebruikt worden)

Gehoekte ragers tabel

TePe Angle Ragers

Handvat Kleur

ø Draad met filamenten

ø Interdentale ruimte (PHD*)

ø Borsteldikte

TePe Angle Roze

bbb

0.4 mm

0.6 mm

1.9 mm

TePe Angle Oranje

bbb

0.45 mm

0.7 mm

2.0 mm

TePe Angle Rood

bbb

0.5 mm

0.9 mm

2.6 mm

TePe Angle Blauw

bbb

0.6 mm

1.1 mm

3.0 mm

TePe Angle Geel

bbb

0.7 mm

1.3 mm

3.5 mm

TePe Angle Groen

bbb

0.8 mm

1.6 mm

5.3 mm

Interprox Plus Ragers

Handvat Kleur

ø Draad met filamenten

ø Interdentale ruimte (PHD*)

ø Borsteldikte

Interprox Plus Nano Roze

bbb0.38 mm0.6 mm1.9 mm

Interprox Plus Super Micro Oranje

bbb0.50 mm0.7 mm2 mm

Interprox Plus Micro Groen

bbb0.56 mm0.9 mm

2.4 mm

Interprox Plus Mini Geelbbb
0.70 mm1.1 mm

3 mm

Interprox Plus Mini Conical Rood

bbb
0.60 mm1.0 mm

2 - 4 mm

Interprox Plus Conical Blauw

bbb
0.80 mm1.3 mm

3 - 5 mm

Interprox Plus Maxi Paars

bbb
0.94 mm2.1 mm

4.2 - 5.7 mm

Interprox Plus X Maxi Grijs

bbb
0.94 mm2.4 mm

4.5 - 9 mm

Interprox Plus XX Maxi Zwart

bbb
0.94 mm2.7 mm

6 - 11 mm

GUM Bi-Directions Ragers

Handvat Kleur

ø Draad met filamenten

ø Interdentale ruimte

ø Borsteldikte

GUM Bi-Directions Groen

bbb
0.7 mmS

GUM Bi-Directions Blauw

bbb
0.9 mmM

GUM Bi-Directions Roze

bbb
1.2 mmL

* PHD (Passage Hole Diameter) geeft de minimale ruimte aan waartussen de interdentale rager gestoken kan worden. Het is belangrijk dat het borsteltje losjes in de tussenruimte gestoken wordt. Alleen de borstelhaartjes (dus niet het ijzerdraadje) mogen in contact komen met de tanden en het tandvlees.

Conische Ragers

Net als de standaard tandenragers zijn conische ragers gemaakt van een metalen draadje waar borstelharen doorheen geweven zijn waardoor je een klein borsteltje krijgt om tussen je tanden schoon te maken. Wat een conische tandenrager speciaal maakt, is de cilindervorm die de conische tandenragers hebben. Hierdoor kan je dezelfde rager gebruiken voor verschillende groottes aan interdentale ruimtes tussen tanden. De conische ragers worden altijd aangegeven met twee verschillende maten; de kleinste en de grootste maat. Deze tandenrager kan vervolgens gebruikt worden voor interdentale ruimtes die tussen deze twee maten vallen.

Niet ieder merk heeft conische ragers in hun assortiment, daarom hebben we een handige tabel gemaakt met een overzicht van alle conische tandenragers die van verschillende merken beschikbaar zijn:

  • Interprox
  • Lactona Easydent (losse ragertjes waar een losse houder bijgekocht kan worden)
  • Lactona Easygrip (met individuele plastic houdertjes)
  • GUM Travler

Conische Ragers tabel

Interprox

Handvat Kleur

ø Draad met filamenten

ø Interdentale ruimte (PHD*)

ø Borsteldikte

Interprox Premium Mini Conical

Interprox Plus Mini Conical (met hoek)

bbb

0.6 mm

1 mm

2 - 4 mm

Interprox Premium Conical

Interprox Plus Conical (met hoek)

bbb

0.8 mm

1.3 mm

3 - 5 mm

Interprox Plus Maxi (met hoek)

bbb

0.94 mm

2.1 mm

4.2 - 5.7 mm

Interprox Plus X-Maxi (met hoek)

bbb

0.94 mm

2.4 mm

4.5 - 9 mm

Interprox Plus XX-Maxi (met hoek)

bbb

0.94 mm

2.7 mm

6 - 11 mm

Lactona

Handvat Kleur

ø Draad met filamenten

ø Interdentale ruimte (PHD*)

ø Borsteldikte

Lactona Easydent A

bbb0.6 mm1.2 mm2.5 - 5 mm

Lactona Easygrip A (met houder)

bbb0.6 mm1.2 mm2.5 - 5 mm

Lactona Easydent B

bbb0.7 mm1.3 mm

3 - 7 mm

Lactona Easygrip B (met houder)

bbb
0.7 mm1.3 mm

3 - 7 mm

Lactona Easydent C

bbb
0.8 mm2.7 mm

6 - 11 mm

GUM

Handvat Kleur

ø Draad met filamenten

ø Interdentale ruimte (PHD*)

ø Borsteldikte

GUM Travler Groen

bbb
0.6 mm1.1 mm

2.3 - 3.8 mm

GUM Travler Geel

bbb
0.7 mm1.3 mm

2.8 - 4.8 mm

GUM Travler Blauw

bbb
0.8 mm1.6 mm

3.3 - 6 mm

* PHD (Passage Hole Diameter) geeft de minimale ruimte aan waartussen de interdentale rager gestoken kan worden. Het is belangrijk dat het borsteltje losjes in de tussenruimte gestoken wordt. Alleen de borstelhaartjes (dus niet het ijzerdraadje) mogen in contact komen met de tanden en het tandvlees.

Tandpasta voor je tandenrager? Gebruik speciale rager gel

Je hoort wel eens dat mensen hun tandenrager insmeren met tandpasta om beter hun gebit schoon te maken. Echter zitten er in gewone tandpasta’s stofjes die de oppervlakte van tanden schuren en dit schuurmiddel kan schadelijk zijn als je het in combinatie met ragers gebruikt. Wil je nog effectiever schoonmaken met je tandenrager? Gebruik dan een speciale rager gel. Dit is een soort tandpasta die is ontwikkeld voor ragers, zoals de Interprox Gel en de TePe Gingival Gel.

Wat doen deze rager gels dan precies? Ze zijn te vergelijken met tandpasta maar dan zonder schurende stoffen. Je doet een kleine beetje gel op de tandenrager en maakt hier vervolgens het gebit mee schoon. Omdat er fluoride in de ragergel zit, krijg je een beschermlaagje op de pockets van je gebit. Zo bescherm je de moeilijk te bereiken plaatsen in je gebit nog beter.

Advies nodig over de tandenrager?

Als je twijfelt over welke maat je precies nodig hebt, dan raden wij je aan om eens langs de tandarts of mondhygiënist te gaan en hen te vragen om advies. Tandartsen en mondhygiënisten weten precies welke maat of maten tandenragers jouw mond nodig heeft. Natuurlijk kun je ook contact opnemen met onze klantenservice.

Overzicht van de tandenrager (2024)

FAQs

Overzicht van de tandenrager? ›

Voor een optimale mondhygiëne zijn de beste interdentale ragers onmisbaar. GUM, Interprox en Tepe zijn gerenommeerde merken die hoogwaardige ragers aanbieden. GUM Soft-Picks zijn zachte, flexibele ragers die tandplak effectief verwijderen.

Wat zijn de beste ragers voor je tanden? ›

Voor een optimale mondhygiëne zijn de beste interdentale ragers onmisbaar. GUM, Interprox en Tepe zijn gerenommeerde merken die hoogwaardige ragers aanbieden. GUM Soft-Picks zijn zachte, flexibele ragers die tandplak effectief verwijderen.

Welke maten Tandenragers zijn er? ›

Interprox heeft een breed assortiment ragers in verschillende maten, variërend van 0,6 tot 2,7 mm. De maten zijn aangeduid als Passage Hole Diameter (PHD). Deze numerieke codering (PHD) geeft de minimale ruimte aan waartussen het interdentale borsteltje gestoken kan worden.

Hoe lang mag je een rager gebruiken? ›

U kunt een rager blijven gebruiken totdat de haren plat worden.

Wat zijn de dunste ragers? ›

De roze rager is de dunste rager van TePe die verkrijgbaar is. Gebruik deze rager wanneer je erg weinig ruimte tussen je tanden en kiezen hebt. De oranje rager is een dunne rager van TePe. Gebruik deze rager wanneer je weinig ruimte tussen je tanden en kiezen hebt.

Wat is beter Flossdraad of ragers? ›

Flosdraad en tandenstokers zijn geschikt als de ruimte tussen tanden en kiezen kleiner is. Uit onderzoek is wel naar voren gekomen dat ragers het meest geschikt zijn om de ruimtes tussen de tanden te reinigen. Wil je voor een optimale reiniging gaan? Gebruik dan interdentale ragers.

Welke ragers bij parodontitis? ›

Parodontax interdentale ragers in 3 maten

Interdentaal reinigen kan helpen om de plakverwijdering van uw patiënten verbeteren* en vermindert de kans op parodontale ziektes zoals Gingivitis en Parodontitis en/of gaatjes.

Kun je Tandenragers hergebruiken? ›

Een ander groot (milieu)voordeel van tanden ragers ten opzichte van floss of tandenstokers is dat ze te hergebruiken zijn. Wat wel belangrijk is, is dat je de tanden rager na gebruik grondig schoonmaakt.

Wat zijn de kleinste ragers? ›

Interprox Ragers Premium Nano 0.6mm Roze is de kleinste rager met een 1.9mm borsteltje. De Interprox Premium ragers zijn praktische borsteltjes in verschillende maten tot 6mm, waarmee de plak en bacteriën tussen de tanden en kiezen dagelijks verwijderd kan worden.

Hoe maak je ragers schoon? ›

Reinig alle tussenruimten waarin een rager past. Ragers kunnen verschillende keren worden gebruikt. Spoel de rager daarom na afloop goed af en laat de rager drogen. Vervang de rager wanneer de haartjes versleten zijn, dit is ongeveer één keer per week.

Kun je interdentale ragers twee keer per dag gebruiken? ›

De meeste tandartsen raden aan om een ​​interdentale borstel één keer per dag te gebruiken voor uw gebruikelijke poetsbeurt, maar u kunt uw interdentale borstel ook twee keer per dag gebruiken . Het is het beste om uw interdentale borstel na de maaltijd en voor het slapengaan te gebruiken. Als u een beugel of andere hardware hebt, kan het nodig zijn om vaker te poetsen.

Hoe maak je de achterste tanden goed schoon? ›

Draai de borstel ondersteboven en opzij terwijl je hem voorzichtig naar achteren duwt (zo ver mogelijk terug in je mond) en naar voren rond zowel de bovenste als onderste achterste kiezen om de voor-, binnenkant en zijkanten van al je kiezen grondig te reinigen. Flossers met lange handvatten maken het ook makkelijker om je achterste kiezen te flossen.

Hoe gebruik je interdentale ragers correct? ›

Plaats de borstel heel voorzichtig in de opening(en), maar duw niet. Als u weerstand ondervindt, verander dan de hoek van de borstel; of het kan zijn dat u een kleinere borstel moet gebruiken. Beweeg de borstel langzaam en voorzichtig heen en weer en tegen de zijkant van elke tand om vuil of tandplak te verwijderen.

Hoe vaak ragers gebruiken? ›

Dat kan gebitsproblemen zoals gaatjes, ontstoken tandvlees en een slechte adem tot gevolg hebben. Door tussen je tanden en kiezen te stoken, ragen of flossen, (ook wel interdentaal reinigen genoemd) houd je ook die lastige plekken goed schoon. Wij raden aan om dagelijks eenmaal te ragen, stoken of flossen.

Hoe krijg je stevige tanden? ›

Calcium en Vitamine D

Calcium is essentieel voor de opbouw en het behoud van sterke tanden. Het helpt bij het versterken van het tandglazuur en het behoud van de structuur van tanden. Vitamine D is cruciaal omdat het helpt bij de opname van calcium en fosfor, wat nodig is voor sterke botten en tanden.

Wat maakt tanden sterker? ›

Magnesium en calcium voor je tanden

Maar ook voor sterke tanden is calciumrijke voeding dus heel belangrijk. Calcium vind je vooral in melk, melkproducten, kaas, groente, noten en peulvruchten. Magnesium zorgt er onder andere voor dat je calcium makkelijk opneemt.

Wat is heel goed voor je tanden? ›

Wat vooral belangrijk is voor het behoud van een sterk gebit is: eet niet te veel tussendoor en eet en drink niet te veel suiker. Als je daarnaast elke dag je tanden goed poetst met een tandpasta met fluoride en je regelmatig naar de tandarts gaat, is de kans op tandbederf minder.

Top Articles
Dandruff - Diagnosis and treatment
Dandruff: Causes, Treatment, and Prevention
Euro Jackpot Uitslagen 2024
Google Jobs Denver
Lux Nails Columbia Mo
Csuf Mail
Munsif Epaper Urdu Daily Online Today
Craigslist Coeur D'alene Spokane
2 værelses hus i Ejby
Financial Literacy for Students | EVERFI
What Was D-Day Weegy
Fifi's Boyfriend Crossword Clue
Finger Lakes 1 Police Beat
Cratebrowser
Betty Rea Ice Cream
Teenbeautyfitness
Craigslist Kittens Pittsburgh
Texas (TX) Lottery - Winning Numbers & Results
Uhcs Patient Wallet
Krystal Murphy Below Deck Net Worth
Die 12 besten Chrome Video Downloader im Überblick
Join MileSplit to get access to the latest news, films, and events!
Katmoie
5 high school boys cross country stars of the week: Sept. 13 edition
352-730-1982
Hulu documentary delves deeper into the Randall Emmett scandal
Standard Specification for Annealed or Cold-Worked Austenitic Stainless Steel Sheet, Strip, Plate, and Flat Bar
Think Up Elar Level 5 Answer Key Pdf
Ohio State Football Wiki
Meritain Prior Authorization List
Qmf Bcbs Prefix
Oscillates Like A Ship
Wall Tapestry At Walmart
2005 Chevy Colorado 3.5 Head Bolt Torque Specs
Wmu Academic Calendar 2022
Couches To Curios Photos
Erste Schritte für deine Flipboard Magazine — Ein Blogger-Guide -
Https Eresponse Tarrantcounty Com
The Abduction of Heather Teague
Www.publicsurplus.com Motor Pool
If You Love FX’s 'Shogun,' Here Are 10 More Samurai Things To Check Out
Protegrity Restoration Reviews
Yakini Q Sj Photos
John Deere Z355R Parts Diagram
Infinity Pool Showtimes Near Maya Cinemas Bakersfield
Brokaw 24 Hour Fitness
Puppiwi World : Age, Height, Family, Relationship Status, Net Worth, Wiki, and More Including Exclusive Insights! WikistarFact
Sesame Street 4323
Parabroom Side Effects
Panguitch Lake Webcam
Papitop
Enchiladas Suizas | Mexican Food Recipes, Quick and Easy.
Latest Posts
Article information

Author: Nicola Considine CPA

Last Updated:

Views: 5443

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicola Considine CPA

Birthday: 1993-02-26

Address: 3809 Clinton Inlet, East Aleisha, UT 46318-2392

Phone: +2681424145499

Job: Government Technician

Hobby: Calligraphy, Lego building, Worldbuilding, Shooting, Bird watching, Shopping, Cooking

Introduction: My name is Nicola Considine CPA, I am a determined, witty, powerful, brainy, open, smiling, proud person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.